Stomatološka ordinacija M Dental PracticeNadoknaditi zub
koji nedostaje

Zubna protetika

NIJE STRAŠNO ako neki zub nedostaje, ali je strašno ako ne marimo za to!

Zubi se mogu nadoknaditi!

Zato je JAKO VAŽNO da Vi pacijenti, mi doktori, tehničari i drugi saradnici budemo deo istog tima. Da temeljnim razgovorom, detaljnim pregledom i posvećenošću dođemo do zadovoljnog osmeha.

Vaš osmeh je naša motivacija da dajemo sve od sebe i budemo bolji u svom poslu.

Zubna protetikaZubne
proteze

VAŽNO je utvrditi razlog zašto je neki pacijent ostao bez jednog ili više zuba. Probati da se razlog ne ponavlja jer su samo čista usta naša garancija za krajnji rezultat.

U zavisnosti od broja preostalih zuba kao i stanja tkiva donosimo odluku koja vrsta protetske nadoknade se izrađuje.

U ordinaciji M Dental Practice mogu se izraditi totalne zubne proteze koje se rade u slučaju da nedostaju svi zubi  ili parcijalne proteze kada je preostalo nekoliko zuba u vilici.

JAKO JE VAŽNO ispoštovati sve faze njihove izrade da bi mobilne nadoknade bile stabilne u ustima pacijenta i da bi se pacijenti lako navikli tj. imali manji osećaj stranog tela u ustima.

Zubna protetikaFiksne
nadoknade

Zubne krunice ili navlake se izrađuju u slučajevima:

 • kada je u većoj meri oštećen prirodan zub (usled karijesa ili preloma)
 • kada vam nedostaje jedan ili više zuba u zubnom nizu
 • kod lečenih zuba, nakon vađenja zubnog živca koje treba ojačati
 • iz estetskih razloga (nezadovoljavajuća boja, položaj ili oblik zuba).

Zub koji se nadoknađuje potrebno je prethodno izbrusiti (istanjiti) kako bi se na njega mogla postaviti krunica. Za izradu krunice potrebno je 3 do 5 dana nakon čega se može cementirati na brušeni zub. Njihovim spajanjem zub dobija potpuno prirodan izgled. Krunice mogu biti metalo-keramičke i bezmetalne krunice.

Metalokeramičke krunice su najčešća vrsta krunica koja se izrađuje u fiksno- protetskoj rehabilitaciji zuba. Ispunjava sve estetske i funkcijske zahteve a takođe i štiti zub preko koga se postavlja. Metalokeramičke krunice kao osnovu imaju metal preko koga se nanosi sloj keramike tako da metal u ustima nije vidljiv.

Osim visoke izdržljivosti i odlične estetike, ove nadoknade su i finansijski povoljne pa predstavljaju najčešći izbor pacijenta.

Bezmetalne (cirkonijum) krunice imaju izuzetna estetska svojstva upravo zato što osnova ovih krunica nije” tamni “metal, već cirkon koji daje izuzetno prirodan izgled samom zubu. Izuzetna stabilnost i trajnost, visoka estetika, prelamanje svetla i transparentnost cirkonijuma čini ove materijale trenutno najboljim u protetskoj rehabilitaciji zuba.

Most je nadoknada koja se sastoji od nekoliko spojenih krunica. Predstavlja izbor u slučajevima kada nedostaje jedan ili nekoliko zuba pri čemu je bezubi prostor sa obe strane ograničen prirodnim zubima ili zubnim implantom. Izradom mosta sprečava se mogućnost naginjanja susednih zuba ka praznom prostoru, stabilizuje se zagrižaj i vraća prirodan izgled pacijenta.

Kontakt

Pozovite nas
011/21-41-087
065/25-52-002
063/57-47-51
Pišite nam

Zakažite Vašu posetu

Zakažite posetu M Dental Centru – jednostavno popunite online obrazac. U slučaju da je termin zauzet, kontaktiraćemo Vas radi dogovora prvog sledećeg termina.

Molimo Vas da uzmete u obzir da zakazivanje vršite barem 4 dana ranije.

Ako se radi o hitnom slučaju, pozovite nas na 065 25 52 002

  Dodatne teme koje možete pročitati na našem
  Portalu za pacijente

  O tome kako možemo nadoknaditi zube koji nedostaju kao i odgovore na mnoga druga pitanja, možete pročitati na Portalu za pacijente naše ordinacije!

  M Dental Practice
  Usluge

  Popravka i lečenje zuba

  Lečenje karijesa i njegovih komplikacija je jedna od najčešćih intervencija u našoj ordinaciji.

  Ispravljanje zuba

  Sitne nesavršenosti položaja naših zuba nas čine posebnim ali ozbiljne nepravilnosti položaja i zagražaja dovode do niza neželjenih pojava.

  Vađenje živca i lečenje kanala

  Ukoliko se zub ne može spasiti već je indikovan za vađenje, sam postupak se izvodi bez bola i nelagodnosti.

  Da svaki osmeh zablista

  Izbeljivanje se može raditi u ordinaciji visokokoncentrovanim hodonik peroksidom ili kućno karbamid peroksid gelom.

  Pozovite nas

  065 25 52 002

  © 2020. M Dental Practice by MechanicS

  M Dental Practice - Stomatološka ordinacija Novi Beograd 02