Stomatološka ordinacija M Dental PracticePopraviti i izlečiti
svaki zub

Popravka i lečenje zuba i kanala

Jako je važno NAUČITI pacijenta da sačuva svoje zube.

SVAKI STOMATOLOG bi trebalo s vremana na vreme da sedne u svoju stolicu, proba novi materijal u ordinaciji da bi imao osećaj da POTPUNO RAZUME svog pacijenta.

Mi nismo samo doktori, mi smo i prijatelji našim pacijentima. Svaka poseta mora biti PRIJATNA, bez straha i bola. Tu smo da ZAJEDNO učinimo osmeh savršenim!

Popravka i lečenje zuba i kanalaLečenje karijesa
i popravka zuba

Karijes predstavlja najčešće oboljenje zuba kako u svetu tako i kod nas. Lečenje karijesa i njegovih komplikacija je jedna od najčešćih intervencija u našoj ordinaciji. Rano otkrivanje karijesa omogućava nam da uz minimalan gubitak zubne supstance, bezbolno zaustavimo razvoj karijesa i očuvamo funkciju zuba. Zub se otvori, karijes se u potpunosti ukoloni sa obolelog mesta a zatim se izgubljeni deo zubne strukture nadoknađuje plombama.

Popravka i lečenje zuba i kanalaVađenje živca
i lečenje kanala korena zuba

Kada se karijes ne otkrije na vreme bakterije uzrokuju zapaljenje zubnog živca ili tkiva kosti oko korena. Zub u ovoj fazi najčešće ima izražene simptome u vidu spontanog bola bez ikakvog nadražaja, oticanja desni ili pojave fistula iznad vrha korena zuba. U vrlo retkim slučajevima zub može biti bez simptoma a da je ipak došlo do odumiranja zubnog živca. Tada govorimo o nekrozi pulpe koja se vrlo često sreće ispod starih amalgamskih plombi koje nisu na vreme zamenjene. Ovakvi zubi zahtevaju vađenje živca i čišćenje kanala korena zuba, što je poznato kao endodontski tretman.

Nakon čišćenja i ispiranja kanala korena zuba sledi njegovo punjenje specijalnim pastama i gutaperka poenima kako bi prostor unutar zuba ostao hermetički zatvoren.

Zub kome je izvađen živac zovemo AVITALAN ili „mrtav „ zub. Avitalni zubi su vrlo slabi, praktično bez svoje ishrane pa ih je potrebno OJAČATI.

Često se kod mlađih pacijenata, gde je očuvano dovoljno kruničnog dela zuba postavi plomba ali se obavezno naglasi njena trajnost.

U slučaju nedostatka većeg dela zuba, istanjenosti njegovih zidova i ukoliko se radi o zubu u centru funkcije žvakanja, OBAVEZNO treba pristupiti njegovom ojačanju. Takvom zubu se napravi kočić (kompozitni ili metalni) koji se cementira u njegove kanale, zatim se zub izbrusi i preko njega postavi zaštitna krunica (metalokeramička ili bezmetalna). Na taj način smo ojačali i produžili trajnost zuba kome je izvađen živac.

Jako su bitne REDOVNE kontrole. Težimo da nam se pacijenti jave bez ikakvih tegoba. Tada znamo da smo postigli pravi uspeh.

Naučiti pacijenta pravilnoj HIGIJENI, ne zahteva puno vremena a mnogo pruža.

Naučiti ga pravilnoj ISHRANI jako mnogo znači za stanje zuba, mekih tkiva i čitave funkcije žvakanja.

Kontakt

Pozovite nas
011/21-41-087
065/25-52-002
063/57-47-51

Zakažite Vašu posetu

Zakažite posetu M Dental Centru – jednostavno popunite online obrazac. U slučaju da je termin zauzet, kontaktiraćemo Vas radi dogovora prvog sledećeg termina.

Molimo Vas da uzmete u obzir da zakazivanje vršite barem 4 dana ranije.

Ako se radi o hitnom slučaju, pozovite nas na 065 25 52 002

  Doći kod stomatologa kada ništa ne boli!
  Svako odlaganje vodi u veći strah i bol. Preventiva NAJMANJE košta!

  Dodatne teme koje možete pročitati na našem
  Portalu za pacijente

  O tome kako možemo popraviti i izlečiti zub kao i odgovore na mnoga druga pitanja, možete pročitati na Portalu za pacijente naše ordinacije!

  M Dental Practice
  Usluge

  Dečija stomatologija

  Ne dozvolimo da se našoj deci pojave bol i otok, moramo reagovati na vreme. Manji je stres za sve nas.

  Nadoknada zuba koji nedostaje

  Zubi se uvek mogu nadoknaditi. Nije srašno ako neki zub nedostaje, ali je strašno ako ne marimo za to!

  Vađenje živca i lečenje kanala

  Ukoliko se zub ne može spasiti već je indikovan za vađenje, sam postupak se izvodi bez bola i nelagodnosti.

  Da svaki osmeh zablista

  Izbeljivanje se može raditi u ordinaciji visokokoncentrovanim hodonik peroksidom ili kućno karbamid peroksid gelom.

  Pozovite nas

  065 25 52 002

  © 2020. M Dental Practice by MechanicS

  M Dental Practice - Stomatološka ordinacija Novi Beograd 02